Ouderschapsplan en Ouderschapszaken

ouderschapsplan wettelijk verplicht

image_pdfimage_print

Een ouderschapsplan is een overeenkomst waarin ouders die uit elkaar gaan afspraken over de minderjarige kinderen vastleggen. Denkt u aan vastlegging van de zorgverdeling of omgangsregeling, vastlegging van beslissingen die in onderling overleg genomen zullen worden, kinderalimentatie, verzekeringen voor de kinderen, contacten met school enzovoorts.

Is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht?

Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht bij echtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. De bedoeling van het verplichte ouderschapsplan is dat de ouders in een vroeg stadium tot goede inhoudelijke afspraken over de kinderen komen, zodat conflicten over de opvoeding van de kinderen kunnen worden vermeden. Indien ouders geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over de inhoud van het ouderschapsplan dan zal de rechter een knoop doorhakken over de geschilpunten. Het belang van de kinderen staat altijd voorop.


Kan CSG Advocatuur mij helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan?

CSG Advocatuur staat u (en eventueel uw partner) bij in het opstellen en of wijzigen van het ouderschapsplan zodanig dat deze passend is bij de leeftijdsfase van de kinderen en praktisch uitvoerbaar is. Vanzelfsprekend kan CSG Advocatuur u eveneens bijstaan in de problemen die voortvloeien uit het ouderschapsplan, bijvoorbeeld het niet nakomen van de gemaakte afspraken of het niet nakomen van de omgangsregeling.

CSG Advocatuur is gespecialiseerd op het gebied van personen- en familierecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaat CSG Advocatuur  de slag met uw zaak. Samen met u kijken wij naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen.

Direct Contact Ouderschapsplan

Gerelateerde artikelen:

  • Scheiden, Scheiding, Echtscheiding Advocaat Zoetermeer

    scheiding, Scheiden, Echtscheiden

  • berekening Alimentatie

    Herberekening of berekening Alimentatie

  •